x

Kívánságlistám

Még nincs kedvenced

Alapanyag lexikon

Aloe vera

 Aloe vera
Kutatások szerint az aloe vera gél, ez a kiváló nedvesítő- és emulgálószer gyorsabban pótolja az emberi bőr nedvességtartalmát, mint a víz.
Az aloe vera emellett rendelkezik azzal a képességgel, hogy úgy nedvesítsen, hogy közben nem zárja el az oxigén útját a bőr felé, mint más petróleum alapú, ember által előállított kémiai anyag.

Az aloe vera bőrre gyakorolt hatása:
Vírus, baktérium ellenes hatású, gátolja a gombásodást.
Külsőleg és belsőleg is vérzéscsillapító.
Csillapítja a viszketést, csökkenti a seb melegét. 
Védi a bőrt a káros ibolyántúli sugaraktól.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató.
Képes a szövetek minden rétegében felszívódni. 
Kinyitja a kapillárisokat, ezáltal javul a kezelt terület vérellátottsága.
Enzimei lebontják és megemésztik az elhalt szöveteket, sejteket, így a sebgyógyulás lecsökken.
Hidratálja a szöveteket, nemcsak a felszínen, hanem mélyrétegekben is.

Nincs mellékhatása.


A dermatológiában  herpeszek, égések, hegek, rozacea, psoriasis, gombák és ekcémák kezelésére használják.

Az aloe verát használjuk az Aphrodité arckrémünkben, de szappanjainkban (Grandiose), Aloe kézmosó habunkban, sőt a Fairy szilárd testápolónkban, a Pandora arcmaszkban is találkozhatsz vele.

Lamesoft PO 65

 Lamesoft PO 65

Lamesoft PO 65 egy kókuszolajból származtatott kímélő hatású nemionos segéd-tenzid, mely számos jótékony bőrápoló tulajdonsággal bír; segíti a bőr savköpenyének visszaállítását, hiszen a lúgos hatású tenzidek többségétől eltérően, ennek a tenzidnek alacsony a pH-értéke és így hozzájárul a higiéniai készítmények pH-értékének bőrsemleges kialakításához.

Jótékony tulajdonságai:

- bármilyen típusú bőrre és hajra megfelelő

- érzékeny bőrűek is használhatják 

- kifejezetten jó bőrtolerancia, minimális az esetleges irritáció esélye

- segít visszaállítani a bőr savköpenyét

- gyermek tisztálkodószerekben is biztonsággal használható összetevő

Termékeink között a következők tartalmazzák:  Mediterrán női tudtfürdő BIO mandulaolajjal; Bengál férfi tusfürdő BIO mandulaolajjal; Méztejes sampon BIO mandulaolajjal

Aktív szén

Aktív szén
 
 
Az aktív szén a szappanban is kifejti áldásos hatását. Mélyen tisztítja a bőr pórusait, hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, méreganyagokat.
Az  aknés, mitesszeres bőr kíméletes ápolására is használható.
Az Ébenfekete szappanunkban találhatod meg.

 
 

Allantoin

Allantoin
 
Az allantoin egy növényi eredetű biokomponens, melyet a fekete nadálytő gyökeréből és leveleiből nyernek.
Kozmetikai készítmények összetételében fontos bőrregeneráló és élénkítő tényező, hozzájárul a kollagén termelődéshez, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat és megvédi a bőrt az irritáló tényzőktől.

Hatásai:

  • bőrvédő hatású,
  • nyugtató hatású,
  • segít a bőrkeményedések eltávolításában,
  • segíti a bőrképződést, hegesítő  hatású,
    • védi az érzékeny bőrt az irritáló tényezőktől,
    • elősegíti az új bőrsejtek növekedését,
    • felgyorsítja a bőr gyógyulási és regenerálodási folyamatait,
    • felgyorsítja a szövetek regenerálódását,
    • irritációellenes,
    • enyhén hámlasztó hatású,

Termékeink között megtalálható a következőkben:

Ananász

Ananász
Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény, egy kaktuszfaj gyümölcse. Terméseit a levélrozetta közepén, mereven felálló száron hozza. Az ananász nem egy gyümölcs, hanem több virág gyümölcsének összenövéséből alakul ki - az egyes kis virág-gyümölcsök együtt nőnek, így alkotják együtt az ananászt.
Ezek mindegyikének van egy “szeme”, amelyek az ananász héján láthatók.
Az ananászban lévő enzim, kiválóan használható elhalt hámsejtek eltávolítására. A száraz arcbőr kezelésére, vagy ráncok eltüntetésére ananász-maszkot ajánlanak.
Az ananász serkenti a szervezetben a kollagén szintézist. Minél nagyobb ugyanis a kollagén szintézis, a bőr annál feszesebb és rugalmasabb. Ezenkívül az aminosavak és a C-vitamin biztosítja a károsodott sejtek és szövetek gyors helyreállítását.

Az ananász port a
Dióné arcmaszkunkban találhatod.

Argánolaj

Argánolaj
Marokkó délnyugati részén (Atlaszban) honos az argánfa (Argania spinosa), melynek diószerű gyümölcsében található magból préselik az argánolajat. Az olaj előállítása még ma is sokszor a hagyományos módon történik.
Az argánolaj több mint 80%-ban tartalmaz értékes telítetlen zsírsavakat (mint az olajsav vagy linolsav), ebben megelőzi az olívaolajat is. Az argánolajnak rendkívül magas az alfa-tokoferol tartalma, mely az E-vitamin legaktívabb formája.

A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően az argánolaj táplálja a száraz, repedezett bőrt. Rendszeres használatával halványíthatók a régi hegek, de hatékonyan alkalmazhatjuk a faggyútermelés szabályozására is, hiszen a több más olajjal ellentétben nem tömíti el a pórusokat. Gazdag E-vitamin tartalma az ekcéma, a pikkelysömör és a legkülönbözőbb bőrbetegségek kezelésére is alkalmassá teszi.Az argánolaj nem csak a bőr varázsszere lehet, ugyanennyi jótékony hatása van a hajra is. Magas hidratáló hatásának köszönhetően táplálja a töredezett hajat és enyhíti a száraz, viszkető fejbőrt.

Termékeink között a következőkben található:

Árnika

Árnika

Európa magasabb hegyvidékeinek növénye (más néven: angyalital, anyagyökér, kappanfű, máriafű, olasz útifű stb.)
Hazánkban ritka és védett növény.  A magasabb hegyvidékeken június, július folyamán virágzik. Hatásos gyulladás- és fájdalomcsökkentőként ismeretes, külsőleg fertőtlenítő, sebgyógyító hatású, vérömlenyek, csonttörések okozta ödémák, zúzódások kezelésére ajánlott. Enyhíti a rovarcsípések okozta viszketéseket, ismeretes fertőtlenítő hatása is. Reumatikus panaszokra is kiváló gyógyír. 


Másodlagosan különféle bőrgyulladások, hámsérülések, sebek, horzsolások esetén vizes, alkoholos borogatás, esetleg bedörzsölőszerek vagy krémek, kenőcsök formájában alkalmazták a hagyományos népi gyógyászatban, csakúgy, mint napjainkban a modern növénygyógyászatban. Hámképződést és bőrújraképződést elősegítő hatása miatt néhány testápolószerben is megtalálható kis mennyiségben.

Termékeink között a következőkben található:

Jour naturel napozás utáni tej BIO homoktövis olajjal;
True nature krémdezodor férfiaknak /nőknek

Avokádó olaj

Avokádó olaj
Az avokádófa terméséből préseléssel állítják elő az avokadóolajat. A friss olaj sűrű, zöldes színű. A finomítás során pedig sárgává válik. Az olajban található telített zsírsavészter (palmitinsav), vitaminok (A,E,D), fitoszterolok (növényi eredetű vegyületek) és telítetlen (olaj-, linol-, palmitoleinsav) zsírsavészterek.

Illata jellegzetes, ezért inkább az illatmentes változatát használják. A szagtalanítás nem vegyi anyagokkal történik, hanem vákuum-vízgőz desztillációval.
Az avokadóolaj enyhíti a bőr szárazságát. Nedvességmegőrző képessége miatt vízhiányos bőrre is kiváló. Alkalmazzák gyulladásra hajlamos bőrre és hegek kezelésére is. Bázisolajok mellé teszik (mandula, földimogyoró, szőlőmag) azok hatásainak kiegészítésére, felerősítésére.

Termékeink közül a következők tartalmazzák:

 

Babasszu olaj

Babasszu olaj
Az akár 20 m magasságot is elérő brazil pálmafa gyümölcse leginkább a kókuszhoz hasonlatos.
Az olaj a gyümölcsből készül hidegsajtolással.
Tartalmaz 40%  laurinsavat, 15% mirisztinsavat, 16 % olajsavat.
Szobahőmérsékleten szilárd, de a bőrön könnyen olvadó krémszínű, kávés illatú.
 
Jó hidratáló hatású,  antimikrobális hatású.A bőr nem lesz olajos fényű tőle.
Főleg száraz, hámló, viszkető, gyulladt, - neurodermatitis - bőrre használják eredménnyel.

Jeles eredményeket ért el az ekcéma tüneteinek enyhítésében is.

Egyaránt alkalmas a gyermeki és a felnőtt bőr ápolására is, így mind a felnőtteknek mind pedig a gyermekeknek szánt kozmetikumokban megtalálható, mint fontos alkotórész.

Termékeink között a következőkben található: Kleopátra testápoló BIO csipkebogyó olajjal

Barna cukor

Barna cukor
A barna cukor finoman távolítja el az elhalt hámsejteket, és AHA sav tartalmával ápolja a bőrt.
A bőrt bársonyosan simává és egészséges kinézetűvé teszi.
Mi is radírozásra használjuk, megtalálhatod a Brown Sugar testradírunkban.
Természetes összetevők