x

Kívánságlistám

Még nincs kedvenced

    Csirkés íz- és színkavalkád

    Tedd különlegessé a következő csirkés ételed, dobd fel egy kis barackkal! Biztosan nem bánod meg ;)

    A csirkét sokféleképpen el lehet készíteni és hálistennek legtöbbször elég hamar lehet tálalni, így nem véletlenül népszerű választás bármely fogásnak. Ha most gondolkodsz ebéd/vacsora ötleteken, ne keress tovább!

    Mennyei, serpenyőben sült barackos csirke

    Hozzávalók (4 főre):

    1 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál vaj
    4 csirkecomb (mindegyik alsó és felső combra szedve)
    só és bors
    1/2 csésze finomliszt
    4 őszibarack gerezdekre vágva
    3 paradicsom nagyobb darabokra vágva
    2 lila hagyma vékony karikákban
    2 gerezd fokhagyma apróra vágva
    1/4 csésze fehérbor
    1/4 csésze durvára vágott, friss bazsalikom

    Elkészítés:

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

    Egy nagyobb, sütőbe is tehető serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat, közben a csirkerészeket sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg őket egy kevés lisztben.

    A serpenyőben pirítsuk meg a csirkecombok mindkét oldalát úgy 6-8 perc alatt. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből.

    Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a barackokat néhány perc alatt, vegyük ki őket, majd süssük meg egy kicsit a paradicsomot is. Ha végeztünk, azokat is vegyük ki a serpenyőből.

    Dobjuk a serpenyőbe a lila hagymát és a fokhagymát, pirítsuk meg őket. Öntsük a serpenyőbe a fehérbort, és tegyük vissza a csirkerészeket. Tegyük a serpenyőt a sütőbe 10-12 percre, majd adjuk hozzá a barackot és a paradicsomot, és tegyük vissza további 5 percre. Friss bazsalikommal tálaljuk.



    Forrás: www.nlcafe.hu