x

Kívánságlistám

Még nincs kedvenced

    Energia keksz formájában

    Ez a szuper diós keksz biztosan segít áthidalni a reggeli és az ebéd közötti időt!

    Sokszor igazán jól jönne egy kis nassolnivaló a nagy étkezések közben, és nem csak nekünk, a gyerekek is örülnek, ha van mit vinni az uzsonnásdobozban, főleg ha az valami édesség. Próbáld hát ki a diós keksz receptjét, és ropogtassátok el családostul ezt a finomságot!

    Diós keksz

    Hozzávalók:

    110 gramm vaj
    1/4 csésze barna cukor
    2 ek. juharszirup / méz
    1 tojássárgája
    1 és 1/4 csésze finomliszt
    1 csésze durvára vágott dió

    Elkészítés:

    Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a juharszirupot, míg habos masszát kapunk.

    Adjuk hozzá a tojássárgáját, azt is alaposan keverjük el benne. Végül öntsük a keverékhez a lisztet és a diót is, és keverjük össze, míg homogén massza keletkezik.

    Fólia segítségével görgessük hengerré a tésztát, és csomagoljuk be alaposan – így menjen a mélyhűtőbe legalább 2 órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakát ott tölt. Innentől kezdve egyébként már 3 hónapig tarthatjuk a mélyhűtőben, hogy bármikor frissen elkészíthessük.

    Ha kivettük a tésztát, vágjunk kisebb köröket, és terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon nekik hely sülés közben.

    10 perc alatt készre süthetjük őket.


    Forrás: www.nlcafe.hu