x

Kívánságlistám

Még nincs kedvenced

Virágvizet tartalmaz

Az emberek többsége az illóolajokkal már megbarátkozott és ismerik felhasználhatóságukat. Akadhat olyan eset is, amikor az illóolajok használata nem megfelelő, mert túl magas koncentrátumban tartalmazzák a növény hatóanyagát. Éppen ezért ilyenkor tökéletes megoldás az illóolajok lepárlása során keletkező virágvíz, vagy hydrolatum.
Fontos tudnunk, hogy bár a virágvizek sokkal enyhébben tartalmazzák a virágok lényegét, azért ugyanolyan hasznosak lehetnek, sőt egyes kozmetikumokban, illetve egyes esetekben a virágvizek az igazán megfelelőek.
A kozmetikai készítményekben, krémekben, tonic vizekben, arctisztítókban, víz helyett vízbázisként alkalmazzák legtöbbször. Emellett hígítatlanul is remekül használható az arcra és testre permetezve. Nem csak csodás illatot kölcsönöz használójának, de az értékes anyagok táplálják is a bőrt.
A kizárólag természetes illatanyagokat tartalmazó virágvíz alkalmas parfümként való felhasználásra is. Belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmas, hiszen nem okoz irritációt, mert a molekulák koncentrációja alacsonyabb, mint az illóolajoké.
Kiknek javasolt a használata:
kisbabák bőrének ápolására,
ekcémás bőrre,
érzékeny bőrre,
illetve mindenkinek, hiszen a kozmetikum, így értékes hatóanyaggal egészül ki.
 

Találatok: 15 db.
  • Rendezés:
  • Találatok: 15 db.
    • Rendezés: