A 3 leggyakoribb méreg a fürdőszobádban

Az ördög az apró betűs részben rejlik. Ha egyszer szakítasz pár percet arra, hogy végignézd, milyen összetevőket tartalmaz a napi rendszerességgel használt tusfürdőd, samponod, balzsamod, arckrémed, nagyon meg fogsz lepődni.

A bőr a legnagyobb szervünk, egész testünket beborítja, ezért fontos, hogy ne mérgezd a szervezetedet a bőrödön keresztül. A kozmetikumokkal folyamatosan bevitt méreganyagok itt szívódnak fel, bekerülhetnek a véráramba és a szervezetedbe, vagy éppen a bőröd felületén okozhatnak károkat.

Megmutatjuk, mi az a 3 hatóanyag, amit nagyon ajánlott elkerülni.

Ha ilyet találsz a fürdőszobádban, érdemes rövid időn belül megszabadulni tőlük.

1. Parabének (parabens)

A parabéneket tartósítószerként használják, ezek akadályozzák meg, hogy záros határidőn belül tönkremenjen a sampon, a balzsam, az arckrém, az alapozó, stb. A mesterséges tartósítószerekkel könnyedén elérhető, hogy a termékek akár 5 évig is megőrizzék szavatossági idejüket.

Sajnos a parabéneknek káros hatásai is vannak: allergiát, bőrirritációt válthatnak ki az arra érzékenyeknél, összezavarják a szervezet ösztrogéntermelését, ez pedig növelheti a mellrák kialakulásának esélyét.

Dániában például betiltották a parabének használatát a csecsemőknek való készítményekben.

A parabéneket az INCI-ben a következőképpen találhatod meg, a teljesség igénye nélkül: Methyl Paraben, Propyl Paraben, Ethyl Paraben, Butyl Paraben, Sodium Methyl Paraben, Sodium Propyl Paraben, Sodium Ethyl Paraben, Isobutyl Paraben,…

Mi a megoldás?

Vajon eláll egy kozmetikum mesterséges tartósítószer nélkül is? Igen!

A HappySkin natúrkozmetikumaiban nem találsz szintetikus tartósítószereket, kizárólag a természet kincseit hívjuk segítségre. A természetes tartósítók közül például előszeretettel alkalmazzuk az E-vitamint, valamint egyéb nem-aggresszív tartósítószereket.

A 2 éves szavatossági időt egy speciális növényekből kivont tartósítószerrel tudjuk garantálni. Ez a levendulából kivont tartósítószer megfelel a natúrkozmetikumokkal szemben támasztott szigorú követelményeknek, miközben segítségével a termékeink lejárati ideje 24 hónapra nő.

Mi így szeretnénk igényeidet maximálisan kiszolgálni, amellett, hogy bőrödre is vigyázunk.

Kép forrása: https://i.pinimg.com/736x/88/b3/e0/88b3e0362e37eef383596e2687a6b52f.jpg

2. SLS (nátrium lauril szulfát / sodium laureth sulfate)

Az SLS-t széles körben alkalmazzák kozmetikumokban, mert számos kedvező tulajdonsága van, nemcsak mosásra jó, de alkalmas nedvesítésre és habképzésre is. 

Bár takarításkor tényleg igen hatékony, sajnos a bőrünkre kenve már egyáltalán nem jó, mert túlságosan is tisztítanak és megbontják a bőr természetes védőrétegét. Ezzel pedig irritálja a bőrt, és súlyosbítja az ekcémás tüneteket.

Mi a megoldás?

A HappySkin natúrkozmetikumoknál tapasztalni fogod, hogy nem habzanak olyan mértékben, mint amit megszoktál. Ezt hamar meg lehet szokni, főleg annak tudatában, hogy SLS-mentes készítményt használsz.

 

3. Illatanyagok (fragrance / parfum)

Az egyik legnagyobb veszély, mert rendkívül tág fogalom. Ettől lesz a kozmetikumnak „finom illata”. Viszont egyes illatanyagok idegmérgeket tartalmazhatnak, és igen gyakran kiválthatnak allergiás reakciókat.

Mi a megoldás?

Kép forrása: https://assets3.thrillist.com/v1/image/1660012/size/tl-horizontal_main.jpg

A HappySkin készítményei illatmentesek, természetes illatuk van, így biztos lehetsz benne, hogy a bőrödre nem kensz olyan összetevőt, ami a szervezetedbe kerülve beláthatatlan következményekkel járhat.

És ez a felsorolás csak a jéghegy csúcsa…

Ha nem szeretnéd tovább mérgezni magad a fürdőszobában, itt az idő, hogy válts! A 100% natúrkozmetikumoknak ott a helyük a 21. századi, tudatos nő fürdőszobaszekrényében, így a Tiédben is!