Ettől a bizarr dologtól lesz igazán fehér a fogad

Elképesztő adat: felmérések szerint az emberek 97%-a szeretne fehérebb fogakat. Ez lett a siker egyik fokmérője, és egy egészséges ember sem képzelhető el fehér fogak nélkül. Mindent megteszünk azért, hogy fehérebb legyen a fogsorunk, még olyan áron is, hogy közben roncsoljuk a fog anyagát.

Most egy kicsit bizarr, de 100%-ig természetes és egészséges megoldást ajánlunk a figyelmedbe, ha Te is a 97%-ba tartozol, és fehérebb fogakat szeretnél.

A trükk az, hogy be kell csapni az agyat használat közben. Ugyanis az aktív szenes fogkrém színe ébenfekete, mégis ettől lesz fehérebb a fogad. Ha ezen az ellentmondáson túllendülsz, nemcsak fehérebb, hanem egészségesebb fogaid is lesznek.

Hogyan működik?

Az aktív szén a csersavat támadja – ez benne van a kávéban, teában, különböző ételekben, vagyis olyan dolgokban, amiktől elszíneződik a fog. Mivel a szénnek e természetes formája kellően puha, nem okoz kárt a fogzománcban és nem tartalmaz kémiai fehérítő anyagot, mint a fogfehérítős fogkrémek nagy része. Így anélkül lehet fehér a fogad, hogy káros anyagokkal roncsolnád.

Pár hét rendszeres használat után már jól látható a hatás, arról nem beszélve, hogy minden fogmosás nagyon vicces és szórakoztató lesz.

Kép forrása: mamamia.com.au

Mi van még a HAPPYFRESH BLACK fluorid mentes fogkrémben? És mi nincs benne?

Amint a neve is mutatja, a fogkrémben nincs fluorid, amit Belgiumban például már 2002-ben betiltottak. Miért? Azért, mert a túlzott mennyiségben bevitt fluorid kimutathatóan pajzsmirigy problémákhoz vezethet, a csontok épségét veszélyezteti, növeli a csontrák kockázatát és veseelégtelenséget okozhat. Fogmosás közben a nyálkahártyán át mindig felszívódik valamennyi fluorid, így naponta egy minimális mennyiség bekerül a véráramba.

Kép forrása: shoppersbase.com

Mivel lehet kiváltani a fluoridot?

A fluorid csak egy módja a fogszuvasodás megakadályozásának, van más lehetőség is, amely nem jár kockázattal. A xylit, vagy más néven nyírfacukor, akár 80%–kal tudja csökkentheti a fogszuvasodás valószínűségét. Ezenkívül csökkenti a lepedékképződést, mérsékli a szájszárazságot és hozzájárul ahhoz, hogy az ásványi anyagok beépüljenek a fogzománcba.

A xylit hatására nem képes megindulni a szájban az erjedés folyamata, így megmarad a lúgos állapot, ami igen kedvezőtlen a baktériumok számára.

Van még a fogkrémben mentol is, ami garantálja a friss ízt és az illatot, amit elvárunk egy fogkrémtől.

Kép forrása: happydental.pl

Vagyis olyan fogkrém, amitől egészséges és fehér lesz a fogad, kizárólag natúr, biztonságos összetevők segítségével.

Itt találod: HappyFresh Black