Miért jótékony a harkányi gyógyvíz?

Fürdőszobai kencéidben hazavinnéd a harkányi termálvizet? Vagy csak kíváncsi vagy? Ismerd meg a harkányi termálvizet közelebbről!

A harkányi gyógyvízről

A dél-dunántúli, Baranya megyei város, Harkány, sokak számára nem ismeretlen, ha másért nem, hát a fürdője miatt. Külföldről is rengetegen látogatják a kénes összetételű gyógyvizet, mely 50-70 m mélyről, átlagosan 62°C hőmérséklettel tör a felszínre, és melynek ásványi anyag tartalma több, mint 1000 mg/l.

Ásványi só, ion, karbonil-szulfid, hidrogén-szulfid, szulfát, bróm, fluorid alkotja a termálvizet, melynek gyógyhatását a 2 vegyértékű kénvegyület a karbonil-szulfid adja, mely gáz formában, vízben oldott állapotban, nyomás alatt van.

Hatása

A gyógyvíz alkotóelemei bőrön át felszívódva és belélegezve is kifejtik jótékony hatásukat, így nem csak az ízületi, nőgyógyászati panaszokat enyhítik, de a psoriasisos (pikkelysömör) bőrtünetek csökkentésében is szerepet játszanak, pezsdítik a vérkeringést, csökkentik a gyulladást.

Emellett a karbonil-szulfid és hidrogén-szulfid, valamint az ebből átalakuló vegyületek sejtszintű biológiai hatást fejtenek ki az élő szervezetben szabadgyök fogóként és antioxidánsként.

De miért is megyünk ilyen messzire a tudomány felé a hatások megismeréséért, hiszen talán szüleink, nagyszüleink kedvelt helyéről beszélünk, amit szívesen látogattak. Ők élő példái lehetnek a víz jótékony hatásának, Thermal Essence termékcsaládunk pedig ebből és a fürdő közel 200 éves történetéből csempész egy csipetet a fürdőszobába, csodálatos ajándékká válva Neked is és Nekik is.

Ha saját bőrödön is megtapasztalnád a harkányi gyógyvíz hatását, nézd meg Thermal Essence termékcsaládunkat, és válaszd ki a hozzád/hozzátok illőt!