Miért válassz kecsketejes szappant?

A legendás szépségű nők - mint Kleopátra és Sissi - az istenek ajándékának tartották és bőségesen használták a test ápolására a kecsketejet. Nem véletlenül, hiszen tudták, hogy a bőrt bársonyossá teszi, fokozza a jó közérzetet és gyógyhatással rendelkezik...
Kecsketej jótékony hatásai a bőrre

1. Természetes AHA sav forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 

2. Gyulladáscsökkentő, ápolja a bőrallergiát, pattanásos bőrt, ekcémát, száraz bőrt, érzékeny bőrt, gombás fertőzéseket, korpás fejbőrt.

3. Hatóanyagai testhőmérsékleten azonnal felszívódnak és a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat.

4. Rengeteg ásványi anyagot, vitamint (pl. A-, D-, B2-, B12), nyomelemet, Q10 koenzimet tartalmaz. A kecsketejben lévő ásványi anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, ezért mindennapi használatra alkalmasak, nem szárítják a bőrt.

5. Élénkíti a vérkeringést, megőrzi a bőr rugalmasságát a kollagén- és elasztin rostok képződésének serkentésével.

ÖKO kecsketej a HappySkin szappanokban

Szappanjaink egy részének ez a hatékony összetevő szolgál alapjául. Ma már rengeteg féle szappan közül válogathatunk a piacon, azonban fontos, hogy a bőséges kínálatból a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk.

A jótékony kecsketej adja tehát bizonyos szappanjaink alapját, igazán egyedivé pedig a hozzáadott természetes összetevők teszik őket.

Széles választékunkban mindenki találhat magának és szeretteinek megfelelőt, akár a holttengeri iszap vagy éppen a levendula vagy a méhviasz jótékony hatására vágyik.


Mire figyelj szappanvásárláskor?

Az iparilag előállított szappanokkal szemben a kézzel készült natúr szappanokban benne marad a természetes glicerin, ezáltal a bőrt védi és nem hagyja kiszáradni. A glicerinről tudni kell, hogy nagy mennyiségben ellenkező hatást gyakorol bőrünkre, ezért a magas glicerin tartalmú szappanok (jellemzően átlátszóak) hosszútávon szárítják a bőrt, mivel magas koncentrációban a glicerin egy adott idő elteltével a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja el a vizet, minek következtében a bőr belülről kiszárad.