Összetevők/alapanyagok

 1. A nagyszerű körömvirág

  A nagyszerű körömvirág

  A körömvirág sokoldalú felhasználhatóságát talán neked sem kell bemutatni, hiszen biztosan találkoztál már HappySkin termékeken kívül is körömvirágos készítménnyel :)

  A körömvirág, más néven gyűrűvirág, kenyérbélvirág  gazdag fitoszterolokban, hatóanyagokban. Kedveli a sok napfényt, és a laza, homokos talajt, de kiváló az általános virágföld is neki. Hideg- és szárazságtűrő, ha ülteted, akkor 2-3 cm mélyre ültesd. Gyorsan fejlődnek, sokszor már 6-7 hetes korukban virágozhatnak.

  Jótékony hatásai közé a következőket sorolhatjuk:

  • Gyulladásgátló, fertőtlenítő hatású
  • Serkenti a bőr kollagén termelését, anti-aging hatású
  • Csökkenti  az oxidatív stressz, UV-sugarak, környezeti szennyeződések káros hatásait
  • Kitűnően ápolja az ekcémától, égési sebektől, csípésektől, duzzanatoktól, viszketegségtől
  Bővebben »
 2. Dr. Forrai Márta - Probiotikumok a szépségápolásban

  Dr. Forrai Márta - Probiotikumok a szépségápolásban

  Testünk felszínén és a külvilággal érintkező üregeiben egy bonyolult ökoszisztéma él. Ezek a mikroorganizmusok főként baktériumok, de gombák, vírusok és egyéb egysejtűek is vannak köztük. Bárhol is helyezkedjenek el a szervezetünkben, a feladatuk a védelem és az egészségünk biztosítása. A bőrünk határolja el a testünket a külvilágtól és védi a különböző ártó behatásoktól. Ahhoz azonban, hogy megtartsuk ezt a jelentős védelmi vonalat és annak “egészségét”, tenni kell érte.

  Miért fontos a helyes bőrápolás?

  Károsítják a bőrünket az időjárási viszonyok (szél, nap…), a levegőben lévő környezetszennyező anyagok, a fürdővíz keménysége, de minden ami megváltoztatja a pH-ját (pH5-ről) és ami folyamatosan “sterilizálja”,

  Bővebben »
 3. Mindent a probiotikumos kozmetikumokról

  Mindent a probiotikumos kozmetikumokról

  A probiotikumok szerepe a szépülésben

  Bővebben »