Csirkés íz- és színkavalkád
Tedd különlegessé a következő csirkés ételed, dobd fel egy kis barackkal! Biztosan nem bánod meg ;)

A csirkét sokféleképpen el lehet készíteni és hálistennek legtöbbször elég hamar lehet tálalni, így nem véletlenül népszerű választás bármely fogásnak. Ha most gondolkodsz ebéd/vacsora ötleteken, ne keress tovább!

Mennyei, serpenyőben sült barackos csirke

Hozzávalók (4 főre):

1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
4 csirkecomb (mindegyik alsó és felső combra szedve)
só és bors
1/2 csésze finomliszt
4 őszibarack gerezdekre vágva
3 paradicsom nagyobb darabokra vágva
2 lila hagyma vékony karikákban
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/4 csésze fehérbor
1/4 csésze durvára vágott, friss bazsalikom

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Egy nagyobb, sütőbe is tehető serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat, közben a csirkerészeket sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg őket egy kevés lisztben.

A serpenyőben pirítsuk meg a csirkecombok mindkét oldalát úgy 6-8 perc alatt. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből.

Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a barackokat néhány perc alatt, vegyük ki őket, majd süssük meg egy kicsit a paradicsomot is. Ha végeztünk, azokat is vegyük ki a serpenyőből.

Dobjuk a serpenyőbe a lila hagymát és a fokhagymát, pirítsuk meg őket. Öntsük a serpenyőbe a fehérbort, és tegyük vissza a csirkerészeket. Tegyük a serpenyőt a sütőbe 10-12 percre, majd adjuk hozzá a barackot és a paradicsomot, és tegyük vissza további 5 percre. Friss bazsalikommal tálaljuk.



Forrás: www.nlcafe.hu