Natúrkozmetikumok

Mit nevezhetünk natúrkozmetikumnak?


A natúrkozmetikumok nagyrészt növényi, esetenként állati eredetű (pl. méhviasz, lanolin) összetevőkből álló bőrápoló készítmények. A növényi olajok, zsírok és növényi kivonatok a bőr természetes funkcióit támogatják, segítik védelmi feladatainak ellátásában. Nem tömítik el a pórusokat, segítik a bőr természetes megújulását, rugalmasságának megőrzését.

Nem natúrkozmetikum az a termék, mely a kőolajszármazékok és más szintetikus anyagok mellett némi természetes anyagot is tartalmaz.

A natúrkozmetikumok használata kevesebb irritációval jár, ritkábban fordul elő szárazság, viszketés, allergiás reakció, gyulladás, sőt sok esetben enyhíthet is fennálló problémákon. Persze az allergiás reakciót nem lehet ebben az esetben sem kizárni teljesen, hiszen egyéni érzékenység is közrejátszhat, például a fahéj esetében.

A natúrkozmetikumokban is előfordulhatnak kémiai úton előállított összetevők, amelyek azonban teljesen ártalmatlanok. Ezeket az anyagokat egyrészt költséghatékonysági elvek alapján állítják elő vegyi úton, hiszen kinyerésük a természetből aránytalanul sokba kerülne. A vegyi anyagok egy másik része halott állatokból kinyerhető anyagokat helyettesít, mint pl. a cetilalkohol. Ezért natúrkozmetikumokban ezeknek az anyagoknak kizárólag a vegyi úton előállított változata lehet jelen.

Amennyiben egy natúrkozmetikumban található bio összetevő, azt a felsorolási listában csillagozással jelöljük.

Mi a biokozmetikum?


Biokozmetikum az a natúrkozmetikum, melyben túlnyomó többségben ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok találhatók. Olyan organikus összetevőkből készült, melyek előállítása, termelése során nem használtak műtrágyát, mesterséges permetezőszert, illetve a génmanipuláció is kizárt. Abban is biztosak lehetünk, hogy nem tartalmaz szintetikus illatosító- vagy színező- és tartósító anyagot, valamint állatkísérlet mentesek.

Ellenőrzött biokozmetikumról (natúrkozmetikumról) akkor beszélhetünk, ha a kozmetikum alapanyagait, gyártását, csomagolását stb. saját kritériumrendszer szerint valamely ellenőrző szervezet (pl. BDIH, Ecocert, NaTrue, SoilAssociation) felügyeli.

Minősítő szervezetek


Több szervezet is van már, amely a forgalomba kerülő natúrkozmetikumokat minősíti. Hazánkban az egyik legismertebb a német BDIH (a gyógyászati áruk, reformtermékek, táplálékkiegészítők és testápolószerek német ipari és kereskedelmi vállalkozásainak szövetsége).
A BDIH az általános kritériumok mellett kiad egy ún. pozitívlistát is, melyben az engedélyezett alapanyagok INCI nevei szerepelnek.


Az ár és a minőség is arányban áll egymással, míg a kémiai kozmetikumok gyakran túlárazottak. A természetes kozmetikumok felhasználója a vásárlásnál hozzájárul ahhoz, hogy nem történnek állatkísérletek, hogy óvják a környezetet, miközben saját bőrét is optimálisan védi és ápolja. Ha valaki megfelel ezeknek a szempontoknak, az igazán jól érezheti magát a bőrében.
Ezek a természetes termékek nemcsak egy divattrendet képviselnek, amely jövőre ismét eltűnik, hanem a fontosságuk egyre nő a világpiacon. Az előnyös tulajdonságaik miatt a természetes kozmetikumoknak ott kell lenniük minden fürdőszobaszekrényben. A Tiédben is!

Miért a HappySkin natúrkozmetikumai?


Natúr és BIO alapanyagokat használunk: Hidegen sajtolt BIO olajokat, organikus vajakat, különleges BIO virágvizeket tartalmaznak, melyek csak a BDIH által engedélyezett natúr alapanyag listán szereplő egyéb termékekkel egészülnek ki. Emellett termékeink nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, mesterséges színezéket és -illatanyagot, továbbá parabénmentesek, SLS mentesek, GMO mentesek, alumíniummentesek, és nem tartalmaznak elhalt állatból származó alapanyagot.
FIGYELEM! Az általunk használt parfümök NATÚR parfümök, s a tartósítószer is megfelel a BDIH által támasztott szigorú követelményeinek.
Ez nem csupán ígéret, hanem garancia is.Vegán termékek: Termékeink 75%-a vegán, tehát nem tartalmaz állati eredetű alapanyagot, így a vegán életmódot követők is kedvükre válogathatnak termékpalettánkról. Állati eredetű glycerin helyett, 99%-os BIO növényi glicerint használunk, és génmódosított alapanyagokat sem alkalmazunk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nem használunk elölt állatból származó alapanyagokat.
Nem vegán termékeink tartalmazhatnak: öko kecsketejet, lanolint, vagy méhviaszt. Ezeket jelöljük is a termékadatlapon piktogram formájában.Prémium minőségű kozmetikumokat kínálunk: Kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy hathatós alapanyagokkal magas minőséget szolgáltassunk elérhető áron. Termékeink például : Díva Hyaluronsavas arcszérum, Poison szemránckrém SYN®-AKE-kel, Miracle arckrém béta-glükánnal és resveratrollal.Natúr bőrápolás tetőtől talpig: A HappySkin termékek gyártásakor törekedtünk a sokszínűségre, és arra, hogy a család minden tagjának igényét kiszolgáljuk. A termékpalettánk testápolási termékeket, kozmetikai alapanyagokat, csomag összeállításokat, gyermek- és férfi kozmetikumokat egyaránt tartalmaz.30 napos pénzvisszatérítési garancia: Ha most ismerkedsz a natúr iránnyal, javasoljuk, hogy hagyj időt bőrödnek az átállásra, hiszen nem (a szintetikumokat tartalmazó termékeknél sokat emlegetett) csodáról van szó, hanem egyfajta életmódváltásról, ahol a bőröd megszabadul a méreganyagoktól, és "átáll" a természetes anyagokra, majd reagál rájuk. Azonban mi fenntartjuk a lehetőséget, hogy visszaküldd a terméket, ha nem tetszik vagy mást vártál.Hazai termék: Magyar gyártó által kézzel készült natúrkozmetikumok, melyek közül 2015-ben 5, 2016-ban pedig 17 termékünk elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat is.Állatkísérlet mentes kozmetikumokat gyártunk: Sziklaszilárd alapelvünk, hogy termékeinket nem teszteljük le előzetesen állatokon, hiszen anélkül is lehet kiváló natúrkozmetikumot alkotni. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt mostantól a PETA is igazolja, így termékeinken hamarosan láthatod is a Cruelty Free logót!